Hallitse tekoälymalleja ja jäsenten pisteiden käyttöä

Tässä ohjeasiakirjassa

Lue, miten työtilan omistajat voivat valita, mitä tekoälymalleja tiimi voi käyttää Notion-palvelijassa, asettaa jäsenkohtaiset Notion-pisteiden käyttörajat ja seurata pisteiden kulutusta.

Siirry usein kysyttyihin kysymyksiin

Paljon pisteitä kuluttavat mallit on suunniteltu monimutkaiseen ja pitkäkestoiseen työhön, ja ne maksavat huomattavasti enemmän kuin sopimukseesi sisältyvät mallit. Kun jäsen valitsee paljon pisteitä kuluttavan mallin Notion-palvelijassa, Notion-pisteitä kuluu heti käytön alusta. Nämä mallit ovat pois käytöstä kaikissa työtiloissa, kunnes työtilan omistaja ottaa ne käyttöön. Pisteitä ei siis kulu ennen kuin päätät sallia mallien käytön. Siihen asti mallit eivät ole käytettävissä Notion-palvelijassa.

Tämä artikkeli on tarkoitettu työtilan omistajille. Jos olet jäsen ja haluamasi malli ei ole käytettävissä, lue alta osio Mitä jäsenet näkevät.

  • Sinun on oltava työtilan omistaja voidaksesi muuttaa malli- ja palveluntarjoaja-asetuksia.

  • Työtilallasi on oltava Business- tai Enterprise-sopimus. Mallien hallinta ei ole käytettävissä Business-kokeilujakson aikana.

  • Työtilallasi on oltava käytettävissä Notion-pisteitä, jotta voit käyttää paljon pisteitä kuluttavia malleja.

Työtilan omistajat voivat ottaa paljon pisteitä kuluttavan mallin käyttöön tai poistaa sen käytöstä työtilassa. Yksittäisen mallin poistaminen käytöstä estää jäseniä valitsemasta sitä Notion-palvelijassa.

Poista paljon pisteitä kuluttava malli käytöstä työtilassasi näin:

  1. Siirry sivupalkissa kohtaan Asetukset → Notion AI.

  2. Avaa Hallinta-välilehti.

  3. Etsi haluamasi malli mallien hallinta-asetuksista.

  4. Poista mallin valinta, jotta se poistuu käytöstä.

  5. Valitse Tallenna.

Kun paljon pisteitä kuluttava malli on poistettu käytöstä, se ei enää näy valittavana mallivalitsimessa eivätkä jäsenet voi käyttää sitä Notion-palvelijassa. Työtilan omistajat voivat ottaa mallin uudelleen käyttöön milloin tahansa.

Koko palveluntarjoajan poistaminen käytöstä vähentää vaihtoehtoja, joista Automaattinen voi valita, ja voi heikentää laatua. Siksi näet varoituksen. Yksittäisen mallin poistaminen käytöstä vain piilottaa sen mallivalitsimesta. Se ei vaikuta Automaattinen-toimintoon.

Enterprise-sopimuksen organisaatiot voivat päivittää paljon pisteitä kuluttavien mallien asetuksia ohjelmallisesti eri työtiloissa ylläpitäjän API:n avulla. Lue lisää Notionin ylläpitäjän API:sta →

Nämä mallien hallinta-asetukset koskevat Notion-palvelijaa

Mukautetuilla palvelijoilla on omat mallien hallinta-asetukset ja mallivalitsin, joten paljon pisteitä kuluttavan mallin ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä Notion-palvelijassa ei muuta sitä, mitä malleja mukautetut palvelijat voivat käyttää. Lue lisää siitä, miten omistajat voivat hallita mukautettujen palvelijoiden mallien käyttöoikeuksia →

Valitse, mitä mallipalveluntarjoajia koko työtilasi voi käyttää. Näin tiimisi voi käyttää vain tiettyjä palveluntarjoajia. Mallipalveluntarjoajan rajoittaminen koskee koko työtilaa ja vaikuttaa Automaattinen-toiminnon laatuun ja tehokkuuteen.

Mallipalveluntarjoajan rajoittaminen:

  1. Siirry sivupalkissa kohtaan Asetukset → Notion AI.

  2. Avaa mallipalveluntarjoajien asetukset.

  3. Poista käytöstä palveluntarjoajat, joita et halua työtilasi käyttävän.

  4. Tallenna muutokset.

Kun tallennat muutokset, rajoitetut mallipalveluntarjoajat katoavat Notion-palvelijan ja mukautettujen palvelijoiden mallivalitsimesta. Jotta työtilassa voidaan jälleen valita näiden palveluntarjoajien malleja, sinun on lisättävä palveluntarjoajat uudelleen.

Miten palveluntarjoajien rajoitukset vaikuttavat Automaattiseen tilaan

Mallipalveluntarjoajien rajoittaminen haittaa Automaattinen-tilan toimintaa ja voi nopeuttaa pisteiden kulumista työtilassasi. Ennen muutoksen tallentamista työtilan omistajat näkevät ilmoituksen siitä, että palveluntarjoajan rajoittaminen vaikuttaa Automaattinen-tilan tehokkuuteen.

Työtilan omistajat voivat asettaa ylärajan sille, kuinka monta Notion-pistettä henkilö tai ryhmä voi käyttää paljon pisteitä kuluttavalla mallilla, jotta yksittäinen jäsen tai ryhmä ei kuluta työtilan pisteitä loppuun.

  1. Siirry sivuvalikossa kohtaan Asetukset → Notion AI.

  2. Avaa Pisteet-välilehti.

  3. Aseta oletuspisteraja. Tämä koskee kaikkia työtilasi jäseniä.

  4. Jos haluat antaa henkilölle tai ryhmälle enemmän pisteitä, etsi nimi ja aseta heille korkeampi raja.

Omistajat voivat muuttaa rajaa milloin tahansa. Rajan nostaminen tulee voimaan välittömästi.

Voit asettaa mukautetun rajan yksittäiselle jäsenelle, koko ryhmälle tai palvelijalle, jotta sinun ei tarvitse nostaa oletusrajaa kaikille.

Jos et aseta oletusrajaa, työtilasi ei voi käyttää ostettuja Notion-pisteitä, kun jäsenten sopimukseen sisältyvät pisteet loppuvat. Aseta oletusraja, jotta työtila voi käyttää ostettuja pisteitä.

Työtilan omistajat voivat siirtyä kohtaan Asetukset → Notion AI → Käyttö nähdäkseen, kuinka monta Notion-pistettä kukin jäsen voi käyttää.

  • Jokaisen jäsenen pisteiden kulutus näkyy omana rivinään, jotta näet, kuka käyttää pisteitä ja kuinka paljon.

  • Käyttökaavio näyttää työtilasi kuukausittaisen kulutustahdin, joten voit toimia ennen kuin Notion-pisteet loppuvat.

  • Mallivalitsin näyttää vain työtilasi sallimat mallit. Omistajan rajoittamat mallit näkyvät kohdassa

    Rajoitetut mallit, eikä niitä voi valita. Jos mallia ei näy lainkaan, sen tarjoaja saattaa olla pois päältä. Kysy työtilan omistajalta.

  • Kun valitset paljon pisteitä kuluttavan mallin Notion-palvelijassa, se käyttää Notion-pisteitä, ei Select-pisteitä.

  • Jos käytät Select-pisteesi ja pistekiintiösi loppuun, voit jatkaa sopimukseesi kuuluvien mallien käyttöä Automaattinen-tilassa niin kauan kuin sinulla on vielä Standard-pisteitä käytettävissä. Kysy työtilan omistajalta, jos tarvitset suuremman pistekiintiön. Lue lisää Standard- ja Select-pisteistä →

  • Paljon pisteitä kuluttavat mallit ovat käytettävissä Business- ja Enterprise-sopimuksissa.

  • Työtilan omistajan on otettava kukin malli käyttöön, ennen kuin kukaan voi käyttää sitä Notion-palvelijassa.


Usein kysytyt kysymykset

Alkaako työtilani kuluttaa Notion-pisteitä itsestään?

Ei. Paljon pisteitä kuluttavat mallit on kytketty pois käytöstä Notion-palvelijassa jokaisessa työtilassa. Pisteitä ei kulu, ennen kuin työtilan omistaja ottaa mallin käyttöön.

Miksi en voi valita paljon pisteitä kuluttavaa mallia Notion-palvelijassa?

Yleensä kyse on yhdestä näistä:

  1. Työtilan omistaja ei ole vielä ottanut kyseistä mallia käyttöön.

  2. Olet käyttänyt Select-käyttömääräsi loppuun ja saavuttanut oman pisterajasi.

  3. Työtilassasi ei ole enää Notion-pisteitä.

Omistaja voi tarkistaa nämä kohdasta Asetukset → Notion AI.

Kuka voi muuttaa näitä asetuksia?

Business- ja Enterprise-sopimusten piiriin kuuluvien työtilojen omistajat.

Käytin aiemmin Claude Fable 5 -mallia. Mikä muuttui?

Miksi malli katosi mallivalitsimestani?

Työtilan omistaja on saattanut rajoittaa kyseisen mallin palveluntarjoajan käyttöä koko työtilassa. Kun palveluntarjoajan käyttöä rajoitetaan, sen mallit poistuvat kaikkien valikosta. Kysy työtilan omistajalta, jos tarvitset kyseistä palveluntarjoajaa edelleen.

Piilotin mallin. Miksi Automaattinen tila käyttää sitä yhä?

Mallin piilottaminen estää vain sen valitsemisen käsin. Automaattinen tila voi silti käyttää sitä. Jos haluat estää Automaattista tilaa käyttämästä palveluntarjoajaa lainkaan, rajoita sen sijaan palveluntarjoajaa.


Anna palautetta

Oliko tästä resurssista apua?


Powered by Fruition