Notion support toegang toestaan of verwijderen
Leer hoe je toegang verleent of intrekt wanneer je hulp nodig hebt van Notion support.
Ga naar Veelgestelde vragenNotion support heeft alleen toegang tot je account- of workspacegegevens om een probleem op te lossen of content te herstellen, nadat je Contact opnemen met support hebt benaderd en toegang hebt verleend. Er zijn twee afzonderlijke instellingen die bepalen wat Notion support kan doen. Hieronder vind je instructies voor elk ervan:
Sta Notion toe toegang te krijgen tot je workspacegegevens.
Sta Notion support toe om namens jou in Notion te handelen.
Deze twee instellingen werken onafhankelijk van elkaar. Het inschakelen van de ene instelling schakelt de andere niet in. Afhankelijk van je probleem kan Notion support je vragen om één of beide in te schakelen.
Lees meer over Notion's beveiligingspraktijken en hoe je gegevens worden opgeslagen op onze servers →

Deze instelling is voor je individuele account. Hiermee kan Notion support namens jou handelen om problemen op te lossen die je meldt.
Wanneer je via e-mail of de in-app chat met Notion support praat, kan je worden gevraagd om toestemming voor toegang tot je account, om te helpen bij het oplossen van problemen of herstel. Om accounttoegang toe te staan:
Ga naar
Instellingenin je zijbalk →{je naam}.Schakel onder
Supportde optieSupport toegangin.
Accounttoegang intrekken
Nadat je toegang hebt verleend, heeft Notion support gedurende 28 dagen toegang tot je content, of totdat je accounttoegang intrekt. Dit tijdsbestek is zichtbaar in de app. Om accounttoegang op elk gewenst moment in te trekken:
Ga naar
Instellingenin je zijbalk →{je naam}.Schakel onder
Supportde optieSupport toeganguit.
Om Support toegang in Notion voor mobiel toe te staan of in te trekken:
Open Notion op mobiel en tik op
•••.Tik op
Instellingen.Schakel
Support toegangin of uit.
Workspace-beheerders en eigenaren kunnen beslissen of Notion toegang mag krijgen tot de workspace voor support en probleemoplossing. De persoonlijke instelling stelt Notion support in staat namens jou te handelen, terwijl de workspace-instelling Notion support toegang geeft tot de workspace om een probleem op te lossen.
Het inschakelen van workspace-toegang stelt Notion support niet in staat om namens een specifieke persoon op te treden. Als support als een specifieke persoon moet optreden, moet die persoon tevens accounttoegang inschakelen.
Ga naar
Instellingenin je zijbalk →Beveiliging.Schakel
Support toegangin.
Toegang eindigt standaard na 28 dagen. Je kunt deze op elk gewenst moment weer inschakelen.
Ga naar
Instellingenin je zijbalk →Beveiliging.Schakel
supporttoeganguit.
Elke keer dat toegang tot workspacegegevens wordt verleend, gewijzigd of beëindigd, wordt dit vastgelegd in het auditlogboek.
Als je workspace deel uitmaakt van een Enterprise-organisatie, kunnen organisatiebeheerders deze instelling beheren vanuit je organisatie-instellingen. Zij kunnen:
Eén beleid instellen voor elke workspace in de organisatie.
Het beleid voor elke workspace afzonderlijk instellen.
Om deze instelling te beheren:
Selecteer de naam van je organisatie in de zijbalk en selecteer vervolgens
Organisatie beheren.Selecteer
Beveiligingin je organisatie-instellingen.Zoek en selecteer
Toestemming voor supporttoegang tot workspace.Kies een instelling voor de hele organisatie of kies een instelling voor elke workspace in de lijst.
Elke workspace kan worden ingesteld op:
Ingeschakeld: Notion support heeft toegang tot de gegevens van die workspace. De workspace kan dit niet uitschakelen.Uitgeschakeld: Notion support heeft geen toegang tot de gegevens van die workspace. De workspace kan dit niet inschakelen.
De keuze van de organisatie heeft altijd voorrang. Als de organisatie is ingesteld op Ingeschakeld of Uitgeschakeld, geldt die keuze voor elke workspace, ongeacht hoe deze is ingesteld. Om elke workspace zelf te laten beslissen, stel je de organisatie in op Workspace managed.
Wanneer de organisatie de instelling uitschakelt, wordt de schakelaar van de workspace vergrendeld en blijft de toegang uitgeschakeld. Als de organisatie deze later weer inschakelt, wordt de eerdere keuze van de workspace hersteld.
Organisaties kunnen voorkomen dat leden supporttoegang voor hun eigen account inschakelen met de instelling Allow users to grant support access to accounts. Zelfs als deze instelling is uitgeschakeld, kan een organisatie-eigenaar nog steeds supporttoegang inschakelen voor een specifieke persoon. Doe hiervoor het volgende:
Selecteer de naam van je organisatie in de zijbalk en selecteer vervolgens
Organisatie beheren.Selecteer
Peoplein je organisatie-instellingen.Zoek en selecteer
Manage members.Zoek en selecteer de persoon die hulp nodig heeft van Notion support.
Op het tabblad
Generalselecteer je het vervolgkeuzemenuAllow support accessomSupport accessvoor hun account in te schakelen.
Zoals alle supporttoegang laat dit Notion support alleen helpen bij de problemen die de persoon heeft gemeld, en kan het op elk moment worden uitgeschakeld.
Veelgestelde vragen
Als deze instelling is ingeschakeld, wat kan Notion dan doen?
Als deze instelling is ingeschakeld, wat kan Notion dan doen?
Met deze instelling kan Notion support je werkruimtegegevens inzien om je te helpen, zoals het repareren van pagina's of het herstellen van content waarover je vragen hebt gesteld. Notion zal niets bekijken of wijzigen zonder jouw toestemming. Voordat support je gegevens bekijkt of een reparatie uitvoert, zullen ze je eerst vragen om die specifieke actie goed te keuren.
Ik kan me niet herinneren dat ik deze instelling heb ingeschakeld. Waarom staat hij aan?
Ik kan me niet herinneren dat ik deze instelling heb ingeschakeld. Waarom staat hij aan?
Deze instelling was voorheen gekoppeld aan de persoonlijke supporttoegang van elke workspace-eigenaar. Als een eigenaar supporttoegang inschakelde, kon Notion support helpen met de workspace.
Workspace-toegang is nu een eigen instelling. Als een eigenaar al supporttoegang had ingeschakeld, werd de workspace-instelling ingeschakeld om dit te weerspiegelen, met dezelfde einddatum. Er is niets nieuws gedeeld met Notion. Je kunt dit op elk gewenst moment uitschakelen in Settings → Security.
Wie kan workspace-toegang inschakelen?
Wie kan workspace-toegang inschakelen?
Workspace-beheerders en -eigenaren. In Enterprise-organisaties kunnen organisatiebeheerders dit ook beheren via de organisatieconsole.
Blijft accounttoegang voor altijd ingeschakeld?
Blijft accounttoegang voor altijd ingeschakeld?
Nee. Accounttoegang eindigt standaard na 28 dagen vanzelf. Je kunt het weer inschakelen wanneer je dat nodig hebt.
Kan een organisatie-eigenaar supporttoegang inschakelen voor slechts één persoon?
Kan een organisatie-eigenaar supporttoegang inschakelen voor slechts één persoon?
Ja. Een organisatie-eigenaar kan supporttoegang inschakelen voor het account van één persoon vanuit de organisatieconsole. Dit werkt zelfs als leden dit niet zelf kunnen inschakelen.
Als workspace-toegang is ingeschakeld, kan Notion support dan ook namens mij handelen?
Als workspace-toegang is ingeschakeld, kan Notion support dan ook namens mij handelen?
Nee. Workspace-toegang en accounttoegang zijn gescheiden. Elk moet afzonderlijk worden ingeschakeld.
