Synkroniserte blokker

I dette hjelpedokumentet

Notion lar deg synkronisere innhold pÄ tvers av sider eller arbeidsomrÄder. Dette betyr mer gjenbruk og mindre manuell redigering.

Hopp til vanlige spÞrsmÄl

Med synkroniserte blokker kan du bruke den samme blokken og innholdet pĂ„ flere steder pĂ„ tvers av en side eller et arbeidsomrĂ„de. Du kan for eksempel bruke teamets misjonserklĂŠring i et introduksjonsdokument og i MĂžtenotater for neste team-synkronisering. Hvis misjonserklĂŠringen endres i fremtiden, redigerer du den kun ett sted – endringene oppdateres overalt der den er synkronisert!

Slik synkroniserer du blokker pÄ tvers av sider, flere steder pÄ samme side, eller arbeidsomrÄder:

  1. Velg blokkene ved Ă„ dra over dem med musepekeren.

  2. Klikk pĂ„ ⋼⋼ ved siden av de valgte blokkene. Velg GjĂžr om til → Synkronisert blokk.

  3. Velg kopierikonet, og lim deretter inn blokkene der du vil ha dem.

Notat: Hvis en bruker ikke har tilgang til siden som inneholder den originale blokken, vil vedkommende ikke kunne se innholdet i en synkronisert blokk og kan be om tilgang til den siden. SÞrg for Ä gi de riktige brukerne tilgang pÄ forhÄnd til Ä se den originale blokken.

Hvis du gjÞr en endring i én forekomst av en synkronisert blokk, vil den endringen ogsÄ vises pÄ alle andre steder der den synkroniserte blokken finnes.

NÄr du redigerer en synkronisert blokk, vil du se en ramme rundt blokken for Ä vise deg at det er en blokk som er synkronisert pÄ tvers av flere sider eller arbeidsomrÄder.

Du vil ogsÄ se fÞlgende Þverst i en synkronisert blokk:

  • Redigerer i ↙ # andre sider, som lar deg se hvor ellers den synkroniserte blokken finnes, og navigere til disse sidene.

    • Du vil se ORIGINAL ved siden av navnet pĂ„ siden der den synkroniserte blokken ble opprettet.

  • Et kopierikon, som du kan klikke pĂ„ for Ă„ kopiere den synkroniserte blokken og lime den inn et annet sted.

Å fjerne synkronisering fra en synkronisert blokk bryter tilkoblingen mellom den og de andre kopiene. Etter at du har fjernet synkroniseringen, blir hver blokk uavhengig, slik at endringene du gjĂžr ikke pĂ„virker de andre. Eventuelle sidelenker inne i blokken vil fortsatt fungere etter at synkroniseringen er fjernet.

Slik fjerner du synkronisering fra en enkelt kopi av en synkronisert blokk:

  1. Hold musepekeren over kopien.

  2. Velg ‱‱‱ → Fjern synkronisering.

Slik fjerner du synkronisering fra alle blokker samtidig:

  1. Hold musepekeren over den originale synkroniserte blokken.

  2. Velg ‱‱‱ → Fjern synkronisering for alle.

Notat: Hvis en synkronisert blokk har mer enn 10 kopier, vil det Ä klikke pÄ Fjern synkronisering for alle, eller slette den originale synkroniserte blokken, fjerne alle kopiene.


Vanlige spÞrsmÄl

Jeg har lagt til en synkronisert blokk pÄ en annen side, men ingen andre kan redigere den.

Den du deler siden med, mÄ ha redigeringstilgang til den originale blokken for Ä kunne redigere synkroniserte kopier.

Jeg slettet den originale synkroniserte blokken og klikket deretter pÄ Angre. Hvorfor kom ikke alle de synkroniserte kopiene tilbake?

Hvis en synkronisert blokk har mer enn 10 kopier, vil sletting av den originale blokken ogsÄ fjerne alle kopiene. Angre vil ikke gjenopprette dem i dette tilfellet. For Ä unngÄ Ä miste flere kopier, bÞr du fjerne synkroniseringen for individuelle blokker én etter én i stedet for Ä slette den originale eller bruke Fjern synkronisering for alle.

Har du fortsatt flere spÞrsmÄl? Send melding til kundestÞtte

Gi tilbakemelding

Var denne ressursen nyttig?


Powered by Fruition