Hanterade anvÀndare

I det hÀr hjÀlpdokumentet

Som Àgare av en Enterprise-arbetsyta har du mÄnga sÀtt att hantera anvÀndarna inom din domÀn, inklusive en kontrollpanel dÀr du kan fÄ information och göra Àndringar.

GÄ till vanliga frÄgor

Obs: Den hÀr funktionen Àr endast tillgÀnglig för anvÀndare med Enterprise-abonnemang med minst en verifierad domÀn.

Ägare av Enterprise-arbetsytor har möjlighet att hantera alla anvĂ€ndare inom sin organisation. En hanterad anvĂ€ndare Ă€r en anvĂ€ndare med ett konto som skapats med organisationens verifierade e-postdomĂ€n.

Det finns mĂ„nga sĂ€tt för arbetsytĂ€gare att hantera anvĂ€ndare inom sin domĂ€n. För att komma Ă„t dessa instĂ€llningar, gĂ„ till InstĂ€llningar → Identitet.

ArbetsytÀgare kan anvÀnda dessa instÀllningar för att ge en mer detaljerad kontroll över hur deras hanterade anvÀndare arbetar i Notion.

  • TillĂ„t anvĂ€ndare att Ă€ndra kontoinformation: LĂ„t anvĂ€ndare Ă€ndra sitt föredragna namn, sin e-postadress och sin profilbild.

  • Extern arbetsytetillgĂ„ng: BestĂ€m om hanterade anvĂ€ndare kan gĂ„ med i arbetsytor som inte Ă€gs av din organisation.

  • Förhindra supportĂ„tkomst för hanterade anvĂ€ndare: Kontrollera vilka anvĂ€ndare som kan tillĂ„ta Notion-support att fjĂ€rrinlogga för felsökning. För mer information om vad Notion-support kan se, se vĂ„ra anvĂ€ndarvillkor.

  • SessionslĂ€ngd: StĂ€ll in hur lĂ€nge en anvĂ€ndare kan vara inloggad innan de mĂ„ste autentisera sig pĂ„ nytt. Detta gĂ€ller alla enheter som en anvĂ€ndare Ă€r inloggad pĂ„.

    • För hanterade anvĂ€ndare med Enterprise-abonnemanget har Notion en standardsessionslĂ€ngd pĂ„ 180 dagar. ArbetsytĂ€gare kan dock anpassa sessionslĂ€ngden frĂ„n 1 timme till 180 dagar.

  • Logga ut alla anvĂ€ndare: Tvinga alla anvĂ€ndare att logga ut.

  • ÅterstĂ€ll lösenord för alla anvĂ€ndare: Tvinga alla anvĂ€ndare att Ă„terstĂ€lla sina lösenord.

  • Du kan Ă€ven logga ut hanterade anvĂ€ndare med Notions admin-API istĂ€llet för att anvĂ€nda den hĂ€r skĂ€rmen. Se Logga ut hanterade anvĂ€ndare med admin-API:et nedan.

Ägare av Enterprise-arbetsytor har tillgĂ„ng till en praktisk kontrollpanel som ger en översikt över alla anvĂ€ndare i den verifierade domĂ€nen.

I den hÀr kontrollpanelen kan arbetsyteÀgare:

  • Sök och filtrera alla anvĂ€ndare med hjĂ€lp av arbetsytans verifierade domĂ€ner

  • Redigera hanterade anvĂ€ndares profilinformation

  • Se vilka externa arbetsytor hanterade anvĂ€ndare Ă€r en del av

  • Ta bort hanterade anvĂ€ndare frĂ„n externa arbetsytor

Kontrollpanelen visar anvÀndardetaljer sÄsom namn, e-postadress, en lista över arbetsytor de har tillgÄng till, datum för senaste aktivitet och status för deras tvÄfaktorsautentisering.

För att fÄ tillgÄng till kontrollpanelen för hanterade anvÀndare:

  1. Klicka pÄ InstÀllningar och navigera till Identitet och tilldelning.

  2. Under Hantering av anvÀndare, hitta Kontrollpanel för hanterade anvÀndare och klicka pÄ Visa kontrollpanel.

FrÄn den hÀr kontrollpanelen kan arbetsytÀgare söka efter anvÀndare via namn, e-post eller ID. Dessutom kan de filtrera efter arbetsyta och metod för tvÄfaktorsautentisering.

Obs: AvstÀngda anvÀndare rÀknas fortfarande som fakturerbara platser för de arbetsytor de tillhör.

Allt deras innehÄll och deras kommentarer visas som vanligt, alla integrationer de har stÀllt in fortsÀtter att fungera, men deras profilfoto visas som en grÄ, överkryssad silhuett.

PÄ en specifik anvÀndares profil kan arbetsytÀgare:

  • StĂ€nga av anvĂ€ndaren

  • Radera anvĂ€ndaren

  • Ändra anvĂ€ndarens namn och e-postadress. Den nya e-postadressen mĂ„ste tillhöra den verifierade domĂ€nen.

  • Logga ut anvĂ€ndaren

  • ÅterstĂ€ll anvĂ€ndarens lösenord

  • Ta bort anvĂ€ndaren frĂ„n externa arbetsytor

Om ditt sÀkerhetsteam behöver logga ut personer snabbt, eller som en del av en större ÄtgÀrdsprocess, kan du göra det med kod istÀllet för att öppna den hÀr kontrollpanelen. Detta fungerar endast för hanterade anvÀndare, vilket innebÀr konton som skapats med en av din organisations verifierade e-postdomÀner.

Detta Àr endast tillgÀngligt i Enterprise-abonnemanget. En Àgare stÀller först in en admin-bot och token i dina organisationsinstÀllningar. Se Admin-API:er för Enterprise-organisationer för att komma igÄng, eller referens för admin-API för slutpunktsdetaljer.

Obs: Att logga ut nÄgon avslutar deras nuvarande sessioner pÄ alla enheter. De kan logga in igen direkt om du inte Àven suspenderar kontot.


Vanliga frÄgor

Kommer Àndringar av hanterade anvÀndarkonton som görs av arbetsytaadministratörer att spÄras?

Ja, alla Àndringar som en arbetsytÀgare gör i en hanterad anvÀndares konto loggas i revisionsloggen.

Om ett lösenord ÄterstÀlls eller en anvÀndare tas bort frÄn en arbetsyta kommer de att fÄ ett e-postmeddelande.

Kommer anvÀndare i min arbetsyta att veta att deras konto hanteras av arbetsytaadministratören?

Ja, anvĂ€ndare ser en badge nĂ€r de gĂ„r till InstĂ€llningar → {deras namn}.

Om min arbetsyta anvÀnder SCIM, kan jag fortfarande göra Àndringar i hanterade anvÀndarkonton via Notion?

Att uppdatera profilinformation för hanterade anvÀndare frÄn den hÀr nya kontrollpanelen rekommenderas inte om Enterprise-arbetsytan anvÀnder SCIM-API:et direkt eller via en identitetsleverantör (t.ex. Okta, Azure AD, Google Workspace) för att programmatiskt hantera arbetsytans medlemmar.

Om arbetsytan anvÀnder SCIM kommer Àndringar som görs frÄn Notions instÀllningsgrÀnssnitt att ersÀttas nÀr nÀsta SCIM-API-begÀran synkroniseras.

Min arbetsyta har verifierat flera domÀner. Kommer jag att se alla hanterade anvÀndare för alla vÄra domÀner tillsammans i kontrollpanelen?

Ja, du kommer att se alla dina hanterade anvÀndare (frÄn flera verifierade domÀner) tillsammans i kontrollpanelen.

Vad hÀnder om en anvÀndare stÀngs av?

AvstÀngda anvÀndare rÀknas fortfarande som fakturerbara platser för de arbetsytor de tillhör.

Allt deras innehÄll och deras kommentarer visas som vanligt, alla integrationer de har stÀllt in fortsÀtter att fungera, men deras profilfoto visas som en grÄ, överkryssad silhuett.

Andra anvÀndare kan fortfarande dela sidor med den avstÀngda anvÀndaren, @-omnÀmna dem och lÀgga till dem i arbetsytor eller Teamutrymmen. De avstÀngda anvÀndarna kommer inte att kunna logga in, ta emot nÄgra aviseringar eller komma Ät nÄgon av dessa resurser. De kommer att se dem om/nÀr de Äteraktiveras.

Vad hÀnder om en anvÀndare tas bort?

Allt offentligt eller delat innehÄll som skapats av den borttagna anvÀndaren finns kvar, men tillskrivningar och @-omnÀmnanden Àndras till Borttagen anvÀndare.

Alla privata eller delade sidor dÀr inga kvarvarande anvÀndare har full Ätkomst kommer att raderas. Borttagningar Àr permanenta, med en 30-dagars respitperiod för att avbryta och ÄterstÀlla.

Om kontot kan behövas i framtiden rekommenderas det att stÀnga av det istÀllet för att ta bort det. Borttagna anvÀndare bidrar inte till antalet fakturerbara platser i arbetsytan.

Har du fortfarande frÄgor? Kontakta supporten

Ge feedback

Var den hÀr resursen till hjÀlp?


Powered by Fruition