Ăverför innehĂ„ll frĂ„n en avprovisionerad anvĂ€ndare
Den hÀr artikeln beskriver hur en arbetsytans Àgare kan överföra innehÄll frÄn en medlem som har avprovisionerats frÄn en arbetsyta med Enterprise-abonnemang.
NÀr en anvÀndare tas bort, avprovisioneras eller lÀmnar en arbetsyta kan hen lÀmna kvar privat sidinnehÄll. Den hÀr funktionen gör det möjligt för en Àgare av en arbetsyta med Enterprise-abonnemang att överföra detta innehÄll till en annan, nuvarande anvÀndare sÄ att det enkelt kan ÄterstÀllas.
Obs: Denna process gÀller en anvÀndares privat innehÄll efter att de har lÀmnat en arbetsyta. InnehÄll som delats med en nuvarande medlem kommer inte att kunna överföras.
En Àgare av en arbetsyta kan omfördela det privata innehÄllet för en anvÀndare som nyligen har lÀmnat arbetsytan om:
AnvÀndaren Àr för nÀrvarande inte en del av arbetsytan (hen har avprovisionerats).
AnvÀndaren hade privata sidor.
AnvÀndarens privata sidor har inte redan omfördelats till en annan anvÀndare.
AnvÀndaren var en del av arbetsytan för mindre Àn 30 dagar sedan.
Arbetsytan har ett Enterprise-abonnemang.
GĂ„ till
InstÀllningaroch klicka pÄ avsnittetMedlemmar.Navigera till fliken
Nyligen lĂ€mnadeför anvĂ€ndare.För den anvĂ€ndare som har avprovisionerats (den ânyligen lĂ€mnade anvĂ€ndarenâ), vĂ€lj destinationen dit du vill skicka den avprovisionerade anvĂ€ndarens privata sidor.
Du kommer att se en dialogruta; vÀlj
Ăverför privata sidorför att fortsĂ€tta processen för överföring av privata sidor.Alla den avprovisionerade anvĂ€ndarens privata sidor kommer att visas i destinationsanvĂ€ndarens sidofĂ€lt, kapslade under en ny privat sida pĂ„ toppnivĂ„.
Obs: En anvÀndare som har fÄtt alla sina privata sidor omfördelade kommer inte lÀngre att vara synlig i listan Nyligen lÀmnade.
Ăgare av arbetsytor med Enterprise-abonnemang kan anvĂ€nda Content Transfer API för att överföra privata sidor frĂ„n nyligen borttagna arbetsytamedlemmar till en annan medlem. Detta API krĂ€ver samma behörighetskriterier som nĂ€mns ovan.
För att anvÀnda detta API kan Àgare av arbetsytor med Enterprise-abonnemang:
Skapa en ny intern integration med funktionen
Ăverför innehĂ„ll.
AnvÀnd följande API-anrop för att överföra innehÄll:
curl -X POST '<https://api.notion.com/v1/users/transfer>' \\
-H 'Authorization: Bearer <token>' \\
-H 'Notion-Version: 2022-06-28' \\
-H "Content-Type: application/json" \\
-d '{ "from_user_id": <from_user_id>,"to_user_id":<to_user_id>}'
from_user_idrepresenterar den borttagna anvÀndaren. Om du anvÀnder SCIM-webhooken inkluderas user_id i nyttolasten.to_user_idrepresenterar mottagaren av det överförda innehÄllet. Du kan hÀmta detta user_id genom att frÄga Notion Public API med hjÀlp av list users API-slutpunkten eller genom att anvÀnda API:et som tillhandahÄlls av din identitetsleverantör. Okta tillhandahÄller till exempel listAppUsers API. externalID för appUser Àr Notion-anvÀndar-ID:t.
curl '<https://api.notion.com/v1/users>' \\\\
-H 'Authorization: Bearer '"$NOTION_API_KEY"'' \\
-H "Notion-Version: 2022-06-28"
3. API:et returnerar ett felmeddelande om valideringen misslyckas. Valideringar kan misslyckas om anvÀndaren som innehÄllet flyttas frÄn fortfarande finns kvar i arbetsytan, eller om arbetsytan inte har ett Enterprise-abonnemang. Om valideringen godkÀnns returnerar API:et ett lyckat svar och pÄbörjar bearbetningen av överföringen. NÀr överföringen Àr klar bör det överförda innehÄllet visas i mottagarens privata Notion-innehÄll. Mottagaren fÄr Àven ett meddelande i sin inkorg och via e-post.
Om en anvÀndare har lÀmnat och gÄtt med i en arbetsyta igen inom de senaste 30 dagarna kan arbetsytans Àgare ÄterstÀlla deras privata sidor, delade sidor, gruppmedlemskap och teamutrymmesmedlemskap.
För att göra detta gĂ„r du helt enkelt till InstĂ€llningar â Personer eller Medlemmar (beroende pĂ„ ditt abonnemang) och lĂ€gger till en medlem i din arbetsyta igen. NĂ€r de har lagts till igen vĂ€ljer du pilen bredvid deras namn i samma instĂ€llningar för att Ă„terstĂ€lla deras Ă„tkomst och innehĂ„ll.

