Vem Àr vem i en arbetsyta
LĂ€s mer om de olika typerna av personer i en arbetsyta.
GÄ till vanliga frÄgorEn Notion-arbetsyta kan ha flera typer av anvÀndare eller roller:
Medlemmar
BegrÀnsade medlemmar
GĂ€ster
TillfÀlliga medlemmar
Arbetsytans Àgare
(Endast Enterprise-abonnemang) Medlemsadministratörer
(Endast Enterprise-abonnemang) OrganisationsÀgare
LÀs vidare för att lÀra dig mer om varje anvÀndartyp.
Medlemmar Àr individer i ditt företag eller din organisation. Det kan vara kollegor pÄ samma organisation eller personer som lÀser, redigerar och kommenterar mÄnga av samma sidor i en arbetsyta.
Medlemmar kan lĂ€ggas till i arbetsytor pĂ„ Kostnadsfritt abonnemang utan kostnad. Arbetsytor med fler Ă€n en medlem kan anvĂ€nda upp till 1 000 block i den arbetsytan. Om du vill ha obegrĂ€nsad blockanvĂ€ndning pĂ„ Kostnadsfritt abonnemang mĂ„ste du se till att din arbetsyta bara innehĂ„ller en person. För att göra detta kan du undvika att lĂ€gga till nya medlemmar, ta bort befintliga medlemmar och lĂ€gga till eventuella samarbetspartners som gĂ€ster. Du kan lĂ€ra dig mer om detta hĂ€r â
PÄ betalda abonnemang betalar du för varje medlem som lÀggs till i arbetsytan.
DomÀnverifiering krÀvs inte för att aktivera den hÀr funktionen.
BegrÀnsade medlemmar delar mÄnga funktioner med vanliga medlemmar i arbetsytan. De kan skapa privata sidor, anvÀnda Notion AI (med respekt för begrÀnsade medlemmars behörigheter), logga in med SSO, lÀggas till i behörighetsgrupper med mera. De pÄverkar ocksÄ din fakturering pÄ samma sÀtt som att lÀgga till en medlem i arbetsytan.
Det finns nÄgra sÀtt pÄ vilka begrÀnsade medlemmar skiljer sig frÄn vanliga medlemmar, inklusive:
De mÄste lÀggas till i specifika Teamutrymmen och pÄ sidor för att kunna komma Ät dem.
De kan inte skapa Teamutrymmen.
De kan bara dela sidor med medlemmar som har lagts till i samma Teamutrymmen och pÄ samma sidor som dem.
De kan bara @-omnÀmna medlemmar med vilka de delar Ätkomst till en sida eller ett Teamutrymme.
De kommer inte att se
AnslutiInstÀllningar, och de kan inte anvÀnda Anslut för att lÀnka andra appar till Notion.De kommer inte att se agenter i arbetsytan. De kan inte skapa skrÀddarsydda agenter, anvÀnda dem eller ges Ätkomst till dem.
Du hittar kontroller relaterade till begrÀnsade medlemmar i InstÀllningar. LÀs mer: Arbetsytans sÀkerhet
BegrÀnsade medlemmar i Teamutrymmen
Teamutrymmets medlemsroll omfattar bÄde medlemmar och begrÀnsade medlemmar. Det innebÀr att en begrÀnsad medlem inte kan ha en lÀgre ÄtkomstnivÄ Àn en vanlig medlem.
Om du vill tilldela en lÀgre ÄtkomstnivÄ till begrÀnsade medlemmar i ett Teamutrymme mÄste du anvÀnda behörighetsgrupper eller individuella behörigheter. Gör sÄ hÀr:
Skapa ett nytt IDP eller en behörighetsgrupp som inkluderar alla arbetsytans medlemmar som ska vara en del av ett Teamutrymme. Du kan till exempel kalla den «Teamutrymme A medlemmar».
Ăndra Teamutrymmets medlems Ă„tkomstnivĂ„ till den nivĂ„ som du vill tilldela begrĂ€nsade medlemmar.
LÀgg till behörighetsgruppen (till exempel «Teamutrymme A medlemmar») till ett Teamutrymme och ge den den ÄtkomstnivÄ du vill ha.
GÀster Àr individer utanför ditt företag eller din organisation som du bjuder in till din arbetsyta sida för sida. GÀster kan till exempel vara:
Personer som har en annan e-postdomÀn för organisationen.
Klienter som du vill ge feedback pÄ ditt arbete.
VĂ€nner, familj eller mentorer som du vill ska bidra till eller granska ditt arbete.
GĂ€ster kontra medlemmar
GÀster delar mÄnga funktioner med medlemmar, förutom:
De kan inte ges Ätkomst till hela arbetsytan. De mÄste bjudas in till enskilda sidor för att kunna se dem och deras undersidor.
De kan inte lÀggas till i medlemsgrupper.
De kan inte justera instÀllningar för arbetsytan eller faktureringsinformation.
De kan inte lÀgga till nya medlemmar i din arbetsyta.
De kan inte lÀgga till nya anslutningar till din arbetsyta.
NÀr en gÀst har begÀrt att fÄ gÄ med i din arbetsyta som medlem kommer de att kunna skapa privata sidor i din arbetsyta.
TillfÀlliga medlemmar Àr godkÀnda Notion Marketplace-konsulter som har beviljats tidsbegrÀnsad Ätkomst till din arbetsyta av en administratör. De har samma Ätkomst som vanliga medlemmar fram till sitt utgÄngsdatum. NÀr det datumet har passerat förlorar de Ätkomsten automatiskt.
TillfÀlliga medlemmar anvÀnder inte en betald plats.
à tkomsten upphör automatiskt pÄ det datum som angetts av en administratör (upp till ett Är).
Administratörer kan förlÀnga eller ta bort Ätkomst nÀr som helst.
Endast arbetsyteadministratörer kan lÀgga till tillfÀlliga medlemmar.
För att lÀra dig hur du lÀgger till en tillfÀllig medlem, se LÀgg till en tillfÀllig medlem.
ArbetsyteÀgare Àr administratörer som kan hantera arbetsyteinstÀllningar, radera en arbetsyta och hantera andra arbetsyteÀgare, administratörer, medlemmar och gÀster. Varje arbetsyta har minst en Àgare. Medlemmar kan göras till arbetsyteÀgare.
Medlemsadministratör Àr en roll som endast finns i Enterprise-abonnemanget. Medlemsadministratörer kan lÀgga till eller ta bort medlemmar frÄn arbetsytor eller grupper, men de har inte behörighet att Àndra arbetsyteinstÀllningar. Medlemmar i ett Enterprise-abonnemang kan göras till medlemsadministratörer.
Om din organisation har flera arbetsytor i Notion kan dessa arbetsytor samlas som en organisation. OrganisationsÀgare kan se och hantera alla sina arbetsytor och medlemmar pÄ en central plats och tillÀmpa instÀllningar för hela organisationen. LÀs mer om organisationsÀgare och kontroller pÄ organisationsnivÄ.
För att Àndra en medlem eller gÀsts roll i en arbetsyta kan en arbetsyteÀgare eller en medlemsadministratör:
GĂ„ till
InstĂ€llningarâPersonerellerMedlemmar(beroende pĂ„ abonnemang).GĂ„ till fliken
Medlemmareller flikenGĂ€ster.Ăppna rullistan bredvid medlemmens roll eller gĂ€stens sidor.
VĂ€lj
ArbetsyteÀgare,MedlemsadministratörellerMedlem. Om du gör om en gÀst till medlem, vÀljKonvertera till medlem.
Om du vill göra nÄgon till organisationsÀgare mÄste du sjÀlv vara organisationsÀgare. Du behöver göra följande:
Ăppna din arbetsytevĂ€xlare och vĂ€lj
Hantera organisation.I dina organisationsinstÀllningar, vÀlj fliken
PersonerâHantera medlemmar.VĂ€lj
âąâąâąbredvid en medlems namn âGör till organisationsĂ€gare.
För att ta bort en medlem eller gÀst frÄn en arbetsyta kan en arbetsyteÀgare eller en Medlemsadministratör:
GĂ„ till
InstĂ€llningarâPersonerellerMedlemmar(beroende pĂ„ din plan).GĂ„ till fliken
Medlemmareller flikenGÀster.Beroende pÄ plan och vem du försöker ta bort:
Ăppna rullistan för en medlems roll eller Ă„tkomstnivĂ„ och vĂ€lj sedan
Ta bort frĂ„n arbetsyta.Ăppna rullistan för en gĂ€sts sidor eller vĂ€lj
âąâąâąbredvid en gĂ€st, vĂ€lj sedanTa bortellerTa bort frĂ„n arbetsyta.
Obs!
NÀr du tar bort en medlem frÄn en arbetsyta förlorar personen omedelbart Ätkomst till arbetsytan, och sidor frÄn avsnittet
Privati deras vÀnstra sidofÀlt döljs. Om du bjuder in medlemmen igen till arbetsytan kommer deras privata sidor att visas igen.Om en anvÀndare har lÀmnat och gÄtt med i en arbetsyta igen inom de senaste 30 dagarna kommer deras privata sidor, delade sidor, gruppmedlemskap och teamspacemedlemskap att ÄterstÀllas nÀr de gÄr med i arbetsytan igen.
Vanliga frÄgor
Hur kan jag avgöra om jag ska lÀgga till nÄgon som gÀst eller begrÀnsad medlem?
Hur kan jag avgöra om jag ska lÀgga till nÄgon som gÀst eller begrÀnsad medlem?
Du kan lÀgga till nÄgon som gÀst om:
Du behöver inte hantera dem via SCIM eller behörighetsgrupper.
De behöver bara Ätkomst till en mycket specifik lista med sidor.
Du kan lÀgga till nÄgon som begrÀnsad medlem om:
De behöver en bredare ÄtkomstnivÄ till din arbetsyta, till exempel möjligheten att interagera med alla sidor i ett Teamutrymme.
Du vill att de ska kunna anvÀnda AI-funktioner i din arbetsyta, dÀr Notion AI respekterar den begrÀnsade medlemmens behörigheter.
