Samarbeta i en arbetsyta

I det hÀr hjÀlpdokumentet

Det finns ingen grÀns för hur mÄnga som kan visa och redigera samma sida eller databas samtidigt. Ditt team kan samarbeta kring delat innehÄll oavsett var de befinner sig, vad klockan Àr eller vilken enhet de anvÀnder.

GÄ till vanliga frÄgor

  • Du kan se vilka Teammedlemmar som arbetar med vad eftersom deras avatarer/profilbilder visas bredvid det block de klickat pĂ„ eller redigerar. SĂ„ hĂ€r ser det ut i praktiken:

  • Redigeringar, kommentarer och förslag som görs av andra personer visas för dig i realtid.

  • Du kan redigera samma block som nĂ„gon annan samtidigt. Till skillnad frĂ„n annan dokumentprogramvara lĂ„ses inte innehĂ„llet om nĂ„gon annan gör Ă€ndringar i det. Den senaste Ă€ndringen kommer att Ă„terspeglas pĂ„ sidan.

Tips: NÀr andra personer visar samma sida som du, klicka pÄ deras avatar högst upp för att hoppa till var de lÀser eller redigerar.

Om du har mÄnga personer i samma arbetsyta kan det vara lÀtt hÀnt att oavsiktliga redigeringar och Àndringar görs pÄ en sida eller databas. Du kan anvÀnda LÄs sida eller LÄs databas för att förhindra detta utan att helt Äterkalla redigeringsrÀttigheter frÄn andra medlemmar i din arbetsyta.

LÄs en sida

Du kan lĂ„sa en sida sĂ„ att ingen kan göra Ă€ndringar i sidans innehĂ„ll om de inte uttryckligen stĂ€nger av lĂ„set – inklusive dig sjĂ€lv.

SÄ hÀr lÄser du en sida:

  1. Klicka pĂ„ ‱‱‱ högst upp pĂ„ sidan.

  2. Aktivera LÄs sida. Sidan blir omedelbart skrivskyddad för alla.

NÀr en sida Àr lÄst ser du Locked visas bredvid sidans namn i den övre lÀnkstigsmenyn.

Samarbeta i en arbetsyta – lĂ„st sida

Obs: Alla med fullstÀndig Ätkomst eller redigera Ätkomst till din sida kan stÀnga av sidlÄset via samma meny. Det Àr utformat för att ge ett extra skyddslager sÄ att anvÀndare mÄste vara medvetna om de Àndringar de gör.

LÄs vyer

För helsidedatabaser kan du lÄsa strukturen samtidigt som du lÄter andra medlemmar i din arbetsyta fortsÀtta redigera sjÀlva datan.

  1. Klicka pĂ„ ‱‱‱ lĂ€ngst upp i högra hörnet pĂ„ sidan.

  2. Aktivera reglaget bredvid LÄs databas i menyn som visas.

  3. Omedelbart kommer alla pÄ sidan (inklusive dig sjÀlv) endast att kunna redigera den data som databasen innehÄller, men inte vyer eller egenskaper.

  4. StĂ€ng av LĂ„s databas med samma reglage i menyn ‱‱‱.

  5. NÀr en databas Àr lÄst ser du Locked bredvid dess titel i den övre lÀnkstigsmenyn.

LÄs upp en sida eller databas

SÄ hÀr lÄser du upp en sida eller databas:

  1. VÀlj LÄst bredvid namnet pÄ din sida i lÀnkstigsmenyn högst upp.

  2. VÀlj LÄs upp för mig, vilket hÄller sidan lÄst för alla andra men gör att du kan göra Àndringar, eller vÀlj LÄs upp för alla.

Om du har lĂ„st upp sidan bara för dig sjĂ€lv kan du vĂ€lja LĂ„s igen bredvid namnet pĂ„ din sida i lĂ€nkstigsmenyn högst upp för att snabbt lĂ„sa sidan igen. Om du har lĂ„st upp sidan för alla mĂ„ste du lĂ„sa sidan igen genom att vĂ€lja ‱‱‱ högst upp pĂ„ sidan och aktivera LĂ„s sida eller LĂ„s databas.


Vanliga frÄgor

Varför fick jag ingen avisering om att nÄgon @-omnÀmnde mig medan vi arbetade pÄ samma sida?

Om du blir omnÀmnd pÄ den sida som du för nÀrvarande har öppen kommer du inte att fÄ nÄgra aviseringar.

Vad gör jag om jag bara vill att vissa personer ska kunna redigera en sida och att resten bara ska kunna lÀsa den?

Du kan tilldela olika ÄtkomstnivÄer till olika individer. LÀs mer om behörighetsnivÄer och hur du Àndrar personers Ätkomst till att endast kunna lÀsa, kommentera eller redigera hÀr.

Har du fortfarande frÄgor? Kontakta supporten

Ge feedback

Var den hÀr resursen till hjÀlp?


Powered by Fruition