Skapa och hantera grupper

I det hÀr hjÀlpdokumentet

Grupper i Notion gör det enklare att samla mÀnniskor och samarbeta. LÀs mer om gruppÀgare, plus hur du skapar och hanterar grupper.

GÄ till vanliga frÄgor

Du kan stÀlla in olika behörigheter för olika grupper och team utan att behöva dela upp dina anvÀndare i olika arbetsytor. Skapa grupper i en arbetsyta och ge dem olika ÄtkomstnivÄer sida för sida.

Obs: Endast arbetsytans medlemmar kan tilldelas grupper. Grupper kan inte innehÄlla gÀster i arbetsytan.

ArbetsyteÀgare och medlemsadministratörer kan skapa och redigera grupper. Gör sÄ hÀr:

  1. GĂ„ till InstĂ€llningar → Personer eller Medlemmar (beroende pĂ„ ditt abonnemang) → Grupper.

  2. VÀlj Skapa grupp och ange ett namn för din grupp. För att stÀlla in en ikon för gruppen klickar du bara pÄ emoji-ikonen som visas nÀr du hovrar.

  3. Öppna din nya grupp och vĂ€lj LĂ€gg till medlemmar.

  4. LÀgg till sÄ mÄnga medlemmar du vill i vilken grupp som helst.

  5. Du kan Àven klicka pÄ Ta bort till höger om en gruppmedlem.

  6. VĂ€lj ‱‱‱ bredvid en grupp för att Byta namn pĂ„ den, Skapa teamspace frĂ„n grupp eller Ta bort den.

  7. Du kan alltid söka pÄ nÄgons namn eller e-postadress för att se vilken grupp de tillhör.

Om din arbetsyta tillÄter medlemmar att skapa grupper kan vem som helst vÀlja Skapa grupp. Personen som skapar gruppen blir gruppÀgare som standard.

ArbetsyteÀgare och medlemsadministratörer kan tilldela eller hantera en gruppÀgare.

För att lÀgga till eller hantera gruppÀgare:

  1. GĂ„ till InstĂ€llningar → Medlemmar.

  2. VĂ€lj menyn med tre punkter bredvid en medlem.

  3. VÀlj Gör till gruppÀgare eller Ta bort frÄn grupp.

GruppÀgare kan hantera en specifik grupp utan att behöva vara arbetsytaÀgare eller medlemsadministratör. Beroende pÄ dina instÀllningar för arbetsytan kan gruppÀgare:

  • LĂ€gg till eller ta bort medlemmar frĂ„n gruppen.

  • Ta bort gruppen.

  • Döp om gruppen.

  • Tilldela ytterligare gruppĂ€gare och gör om en befintlig gruppĂ€gare till medlem.

  • Skapa teamutrymmen frĂ„n en grupp, eller ta bort teamutrymmeskopplingar frĂ„n en grupp.

ArbetsytaÀgare och medlemsadministratörer kan tilldela en eller flera gruppÀgare till en grupp. GruppÀgare kan inte hantera andra grupper sÄvida de inte ocksÄ Àr arbetsytaÀgare eller medlemsadministratörer.

Om din organisation etablerar grupper via SCIM kan vissa grupper vara mÀrkta Synkroniserade. Dessa grupper hanteras av din identitetsleverantör (som Okta eller Microsoft Entra ID).

Om du försöker döpa om en synkroniserad grupp eller Ă€ndra dess medlemskap i Notion kommer du att se en varning. Ändringar som görs i din identitetsleverantör kan skriva över Ă€ndringar som gjorts i Notion.

För att lÀra dig mer om SCIM-provisionering, se den hÀr artikeln.

För alla sidor kan du vÀlja vilka grupper som kan lÀsa, kommentera, redigera och dela den. För att dela en sida med en grupp:

  1. Klicka pÄ Dela och sedan pÄ Bjud in. Du ser alla grupper lÀngst ner i popup-fönstret.

  2. VÀlj en grupp och vÀlj sedan vilken typ av Ätkomst du vill ge gruppen frÄn rullistan:

    • Full Ă„tkomst: De kan redigera och dela sidan.

    • Kan redigera: De kan redigera sidans innehĂ„ll, men de kan inte dela sidan. (Detta Ă€r endast tillgĂ€ngligt i betalda abonnemang.)

    • Kan kommentera: De kan endast lĂ€sa och kommentera, inte redigera eller dela.

    • Kan visa: De kan endast lĂ€sa innehĂ„llet och kan inte dela det.

    • Ta bort: Återkallar deras Ă„tkomst till sidan.

  3. NÀr en grupp har lagts till ser du den i Dela-menyn, och du kan justera deras ÄtkomstnivÄ i rullistan.

    • Du kan ge flera grupper Ă„tkomst pĂ„ vilken nivĂ„ som helst pĂ„ samma sida.

    • Behörigheter pĂ„ en sida gĂ€ller Ă€ven alla dess undersidor.

Dela ett teamutrymme med grupper

Alla team inom organisationen eller företaget har tillgĂ„ng till ett teamutrymme, och dessa kan anpassas individuellt. Mer information om teamutrymmen →

För att dela ett teamutrymme med grupper i din arbetsyta:

  1. HÄll muspekaren över namnet pÄ teamutrymmet i sidofÀltet.

  2. Klicka pĂ„ ‱‱‱-knappen och sedan TeamutrymmesinstĂ€llningar.

  3. HÀrifrÄn kan du söka efter och lÀgga till grupper i teamutrymmet.

  • NĂ€mn en grupp pĂ„ en sida genom att skriva @ följt av gruppens namn.

  • Om du har en personegenskap i en databas kan du nĂ€mna en grupp i den egenskapen. Du kan till och med Ă€ndra egenskapsinstĂ€llningarna för att meddela grupper nĂ€r de nĂ€mns i en egenskap – lĂ€s mer hĂ€r →


Vanliga frÄgor

Hur kan grupper anvÀndas istÀllet för flera separata arbetsytor?

Vi har sett folk skapa flera arbetsytor istÀllet för grupper för att stÀlla in detaljerade behörigheter. De skapar till exempel separata arbetsytor för Design, Marknadsföring och ledningsgruppen sÄ att dessa grupper inte kan komma Ät, redigera eller bli distraherade av varandras arbete. Det finns en snabb lösning för detta med hjÀlp av grupper:

  • Inaktivera Ă„tkomst till arbetsytan. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt visas inte sidor för personer och grupper som inte uttryckligen har beviljats Ă„tkomst.

  • PĂ„ varje sida kan du bevilja olika Ă„tkomstnivĂ„er per grupp. Dessa Ă„tkomstnivĂ„er kommer att gĂ€lla för alla undersidor pĂ„ den sidan.

  • SĂ„ du kan till exempel ha en del av din arbetsyta enbart för ingenjörsteamet. Skapa en grupp med alla dina ingenjörer och aktivera sedan Full Ă„tkomst för endast den gruppen pĂ„ den översta sidan för det teamet. Kapsla in sidor i den sidan, sĂ„ kan endast ingenjörsteamet komma Ă„t dem ocksĂ„!

Vem kan hantera grupper i min arbetsyta?

Arbetsytans Àgare och medlemsadministratörer kan skapa och hantera alla grupper.

GruppÀgare kan hantera medlemskap, administrera andra gruppÀgare och byta namn pÄ de grupper de Àger.

Kan jag begrÀnsa vem som kan skapa grupper?

PÄ Enterprise-abonnemang kan arbetsytans Àgare begrÀnsa gruppskapande till att endast gÀlla arbetsytans Àgare och medlemsadministratörer.


Ge feedback

Var den hÀr resursen till hjÀlp?


Powered by Fruition