Synkroniserade block

I det hÀr hjÀlpdokumentet

Notion gör det möjligt att synkronisera innehÄll mellan sidor eller arbetsytor. Det innebÀr mer ÄteranvÀndning och mindre manuell redigering.

GÄ till vanliga frÄgor

Med synkroniserade block kan du anvÀnda samma block och dess innehÄll pÄ flera stÀllen pÄ en sida eller i en arbetsyta. Du kan till exempel anvÀnda teamets uppdragsbeskrivning i ett introduktionsdokument och i ett mötesanteckningsdokument för nÀsta teammöte. Om uppdragsbeskrivningen Àndras i framtiden behöver du bara redigera den pÄ ett stÀlle för att Àndringarna ska Äterspeglas överallt dÀr uppdragsbeskrivningen Àr synkroniserad!

För att synkronisera block mellan sidor, pÄ flera platser pÄ samma sida eller mellan arbetsytor:

  1. Markera blocken genom att dra över dem med muspekaren.

  2. Klicka pĂ„ ⋼⋼ bredvid de markerade blocken. VĂ€lj Gör om till → synkroniserade block.

  3. VÀlj kopieringsikonen och klistra in blocken dÀr du vill.

Obs: Om du inte har Ätkomst till sidan med det ursprungliga blocket, kan du inte se innehÄllet i ett synkroniserat block och kan begÀra Ätkomst. Se till att ge rÀtt anvÀndare behörighet i förvÀg att se det ursprungliga blocket.

Om du gör en Àndring i en instans av ett synkroniserat block kommer Àndringen Àven att visas pÄ alla andra stÀllen dÀr det synkroniserade blocket finns.

NÀr du redigerar ett synkroniserat block ser du en ram runt blocket som visar att det Àr ett block som Àr synkroniserat över flera sidor eller arbetsytor.

Du ser Àven följande högst upp i ett synkroniserat block:

  • Redigerar i ↙ # andra sidor, vilket gör att du kan se var det synkroniserade blocket finns nĂ„gon annanstans och navigera till dessa sidor.

    • Du ser ORIGINAL bredvid namnet pĂ„ den sida dĂ€r det synkroniserade blocket skapades.

  • En kopieringsikon som du kan klicka pĂ„ för att kopiera det synkroniserade blocket och klistra in det nĂ„gon annanstans.

Att ta bort synkroniseringen för ett synkroniserat block bryter kopplingen mellan det och dess andra kopior. NÀr du har tagit bort synkroniseringen blir varje block oberoende, sÄ Àndringar du gör pÄverkar inte de andra. Eventuella sidlÀnkar inuti blocket fungerar fortfarande efter att synkroniseringen tagits bort.

SÄ hÀr tar du bort synkroniseringen för en enskild kopia av ett synkroniserat block:

  1. Hovra över kopian.

  2. VĂ€lj ‱‱‱ → Unsync.

SÄ hÀr tar du bort synkroniseringen för alla block samtidigt:

  1. Hovra över det ursprungliga synkroniserade blocket.

  2. VĂ€lj ‱‱‱ → Unsync all.

Obs: Om ett synkroniserat block har fler Àn 10 kopior kommer ett klick pÄ Ta bort synkronisering för alla, eller att radera det ursprungliga synkroniserade blocket, att ta bort alla kopior.


Vanliga frÄgor

Jag har lagt till ett synkroniserat block pÄ en annan sida, men ingen annan kan redigera det.

Personerna du delar sidan med mÄste ha redigeringsÄtkomst till det ursprungliga blocket för att kunna redigera synkroniserade kopior.

Jag raderade det ursprungliga synkroniserade blocket och klickade sedan pĂ„ Ångra. Varför kom inte alla synkroniserade kopior tillbaka?

Om ett synkroniserat block har fler Ă€n 10 kopior kommer radering av det ursprungliga blocket Ă€ven att ta bort alla kopior. Ångra Ă„terstĂ€ller dem inte i detta fall. För att förhindra att flera kopior gĂ„r förlorade bör du ta bort synkroniseringen för enskilda block ett i taget istĂ€llet för att radera det ursprungliga eller anvĂ€nda Ta bort synkronisering för alla.

Har du fortfarande frÄgor? Kontakta supporten

Ge feedback

Var den hÀr resursen till hjÀlp?


Powered by Fruition